Welk soort vloer past bij jou?
Read Time:2 Minute, 19 Second

Welk soort vloer past bij jou?

0 0

Als je aan het verbouwen bent of je eigen huis aan het bouwen bent, dan is het belangrijk dat je de juiste vloer kiest om de look en uitstraling van je woning compleet te maken. De vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur omdat het een basis is voor alle andere elementen. Het is daarom van het allergrootste belang dat je over alle mogelijke materialen op de hoogte bent, om zo het beste voor je woning te kunnen kiezen, ga je bijvoorbeeld voor een parketvloer of toch voor tegels?. In deze gids gaan we dieper in op alle verschillende vloermaterialen, zodat je je huis precies kunt maken zoals je wilt.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn er al eeuwenlang en hebben een warme en stijlvolle uitstraling. Houten vloeren zijn sterk, duurzaam en makkelijk schoon te maken. Ze kunnen in verschillende stijlen, kleuren en afwerkingen worden gemaakt. Het enige nadeel is dat houten vloeren kunnen krimpen of uitzetten als ze worden blootgesteld aan extreme temperaturen of vocht.

PVC vloeren

 

PVC vloeren zijn een populaire keuze als het gaat om het bekleden van een vloer. Deze vloeren zijn gemaakt van Polyvinylchloride (een synthetisch materiaal dat wordt gemaakt van olie- of gasproducten). PVC vloeren zijn zeer duurzaam, waterbestendig en relatief eenvoudig te onderhouden. Ze zijn ook beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren, stijlen en patronen.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een veel voorkomende keuze voor woningen. Laminaat is gemaakt van samengeperste lagen hout en is makkelijk in onderhoud. Ook is het bestand tegen krassen en vuil. Laminaat is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, texturen en stijlen. Het enige nadeel van laminaat is dat het niet zo duurzaam is als hardhout.

Tapijtvloeren

Tapijtvloeren zijn er in veel verschillende stijlen en kwaliteiten. Ze voelen aangenaam aan onder je voeten en zijn relatief goedkoop. Tapijt is ook makkelijk te reinigen en verbergt kleine stofdeeltjes. Het nadeel van tapijt is dat het snel kan slijten en dat het minder duurzaam is dan andere vloermaterialen.

Keramische tegelvloeren

Keramische tegelvloeren zijn sterk, duurzaam en makkelijk schoon te maken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, stijlen en afwerkingen. Keramische tegels zijn ook bestand tegen vochtige omgevingen en kunnen makkelijk tegen extreme temperaturen. Het enige nadeel is dat ze koud aanvoelen en kunnen slippen als ze nat zijn.

Houten tegelvloeren

Houten tegelvloeren zijn een nieuwere optie en hebben een warme, natuurlijke tegel look. Ze zijn vrij eenvoudig te installeren en makkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat houten tegels kunnen krimpen en uitzetten als ze blootgesteld worden aan vochtige omgevingen.

Rubbervloeren

Rubbervloeren zijn duurzaam, sterk en makkelijk te onderhouden. Ze zijn ook antislip en bestand tegen weersinvloeden. De rubbervloer is ook een goede isolator, wat hem geschikt maakt voor alle seizoenen. Het enige nadeel is de prijs; rubbervloeren zijn doorgaans duurder dan andere vloermaterialen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie