Wat is gedragstherapie voor honden? 
Read Time:2 Minute, 5 Second

Wat is gedragstherapie voor honden? 

0 0

Zodra jouw hond probleemgedrag vertoont, is het verstandig om een gedragstherapeut in te schakelen. Daarbij is het wel aan te raden eerst eventuele medische oorzaken uit te sluiten. Je dierenarts kan je hierbij helpen. Wat voor gedrag vertoont je hond? Heeft hij last van verlatingsangst? Piept hij veel of sloopt hij alles wat los en vast zit? Blaft je hond veel of is hij erg angstig? Achter al dit gedrag zit een oorzaak. Het kan zijn dat je hond een traumatische ervaring heeft meegemaakt, hij te weinig beweging krijgt of bijvoorbeeld negatieve associaties heeft met mensen.  

Met gedragstherapie voor honden kan het probleemgedrag van je hond gestopt worden en vervolgens worden omgezet naar gewenst gedrag. Tijdens de gedragstherapie ga je samen met de therapeut kijken hoe het gedrag van je hond kan worden veranderd. Wist je dat jij een grote rol speelt in hoe jouw hond zich gedraagt?  

Wat doet een gedragstherapeut? 

Gedragstherapie voor honden is altijd maatwerk. Maar, er is wel een rode lijn te vinden in de methode. Positief leiderschap is die rode lijn. Hiermee wordt duidelijk voor jouw hond wat de regels, maar ook de grenzen zijn. Hierdoor weten zowel jij als eigenaar en je hond precies waar je aan toe bent. De gedragstherapeut kijkt samen met jou en je hond wat de oorzaak van de problemen is.  

Daarna gaan jullie samen aan de slag om die oorzaak aan te pakken. Dit doen jullie door middel van positief gedrag belonen, negatief gedrag juist negeren en als dat niet werkt, wordt er ingegrepen. Dit wordt corrigeren genoemd. Hierbij is het niet de bedoeling dat je je hond pijn doet, dus niet straffen, maar juist de riem even bijsturen of je stem gebruiken. Houd er rekening mee dat je meer dan één sessie nodig zult hebben om het probleemgedrag op te lossen. De meeste honden hebben gemiddeld drie maanden nodig om te veranderen. Een traject duurt dan ook 3 tot 12 maanden.  

Waar vind je hondengedragsdeskundigen? 

Denk je dat een hondengedragsdeskundige jou en je hond kan helpen met de gedragsproblemen? Dan kun je op internet zoeken naar een deskundige bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld op hondengedragstherapeut in groningen en neem contact op voor meer informatie. Check goed of je een klik met de gediplomeerde deskundige hebt, want je gaat samen flink aan de slag. Het is belangrijk dat je elkaar goed begrijpt want alleen zo krijg je de beste resultaten voor je hond.   

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie