Het belang van goed verpakkingsmateriaal 
Read Time:2 Minute, 6 Second

Het belang van goed verpakkingsmateriaal 

0 0

Je wilt graag dat je klanten na de eerste aankoop bij je terugkomen. Dat kun je onder andere doen door ervoor te zorgen dat je verpakkingsmateriaal op orde is. Een gebruikte doos om je product te verzenden kan natuurlijk, maar staat niet erg professioneel. Zo’n doos zal geen goede indruk achterlaten bij je klanten. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je op zoek gaat naar verpakkingsmateriaal dat wél een goede indruk achterlaat.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van verpakkingsmateriaal 

Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw product optimaal beschermd wordt. Dit kan door stevige brievenbus doosjes van golfkarton, verzendzakken om je kleding veilig in te verzenden of bubbel enveloppen voor het versturen van boeken, sieraden en bijvoorbeeld telefoonhoesjes. Je koopt een luchtkussen envelop online of in een fysieke winkel. 

Naast dat de verpakking ervoor moet zorgen dat jouw product veilig en beschermd bij je klanten aankomt, wil je ook dat deze klanten bij je terugkomen. En dat doe je door ervoor te zorgen dat je de verpakking voorziet van je logo en een leuke en pakkende tekst. Je kunt ook gebruik maken van kleuren of je verzendzakken laten bedrukken. Zo weet je zeker dat jouw klanten met veel plezier het pakket openen.  

Tips om van het uitpakken een feestje te maken 

Iedere bestelling die bij jou geplaatst wordt is een feestje. En dat is voor de klanten niet anders. Je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten. Dus om van het uitpakken ook een echt feestje te maken, kun je naast het opvulmateriaal nog een aantal extra dingen toevoegen aan de bestelling.  

  • Denk bijvoorbeeld eens aan een bedankkaart met een persoonlijke boodschap of kortingscode voor de volgende bestelling. 
  • Gebruik vloeipapier of cadeauzakjes om je product in te pakken en leuke sluitstickers in het thema van jouw bedrijf.  
  • Voeg eventueel een gratis extraatje zoals een leuke sticker of boekenlegger toe aan de bestelling. 
  • Maak het vervolgens helemaal af met een mooi lint of een sluitlabel en je pakket is klaar voor verzending.  
  • Maak eens een video van hoe je een product inpakt en klaarmaakt voor verzending. Grote kans dat je hier veel likes en dus bekendheid mee krijgt op sociale media zoals Instagram of Facebook! 
  • Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het bestelproces een extra tekstvak toe te voegen waarin jouw klant een wens kan achterlaten ten aanzien van de verpakking, denk hierbij bijvoorbeeld aan kleurgebruik.  
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie